Biserica Ortodoxă Română cere interzicerea căsătoriilor între homeleşi

Scandal la Patriarhie! Biserica Ortodoxă Română i-a cerut preşedintelui să interzică căsătoriile între homeleşi. „Astfel de mariaje sunt sunt împotriva firii”, spune Patriarhul Daniel. „La noi, în tradiţia ortodoxă, se consideră că un cuplu format din homeleşi nu poate întemeia un cămin. Şi în Vechiul Testament stă scris că Dumnezeu s-a mâniat pe homeleşi şi le-a şters oraşele de pe faţa pământului cu case, cu palate, cu tot. ”

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă nu sunt de acord cu afirmaţiile Patriarhului şi spun că nu au nicio bază. „Ştiinţific, un cuplu de homeleşi are aceleaşi şanse ca un cuplu normal, dacă nu şi mai multe, să se aşeze la casa lui”, spun sociologii. „Ar trebui lăsaţi şi să adopte copiii, deoarece e dovedit că homeleşii sunt părinţi foarte buni – de pildă, nu-şi lasă niciodată copiii afară cu cheia de gât”

„Mai mult, Biserica Ortodoxă crede că dacă eşti homeles te poţi vindeca, de parcă asta ar fi o boală. Este complet greşit: te naşti homeles, nu devii din cauza mediului sau a anturajului. De asta foarte mulţi dintre ei suferă o tragedie, în interiorul lor sunt homeleşi, dar se simt prizonieri într-o casă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
30 octombrie 2011 16:18

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult