Boc: S-a acţionat cu utilaje pentru a curăţa de zăpadă toate pârtiile de schi

După atâtea ştiri rele despre valul de zăpezi care a acoperit România, iată că Guvernul ne dă, în fine, şi o veste bună! Conform unei declaraţii făcută de premierul Emil Boc, utilajele de deszăpezire au terminat de curăţat în această dimineaţă toate pârtiile de schi din ţară. După finalizarea deszăpezirii, pârtiile au fost acoperite cu material anti-derapant – nisip, pietriş şi sare.

Pentru această acţiune, spune premierul, s-au mobilizat cea mai mare parte a utilajelor dian oraşe, care au fost duse în staţiunile montane ca să curăţe zăpada de pe pârtii. „Am vrut să profităm de faptul că în această perioadă primăriile oricum nu aveau nevoie de utilaje de deszăpezire, le ţineau în garaj”, spune Emil Boc. „Prioritatea noastră a fost curăţarea Clăbucetului, pentru că aici erau mai mulţi oameni sinistraţi pe pârtie, erau blocaţi pe o săniuţă şi nu puteau pleca. Le-am paraşutat din elicopter provizii şi apă iar apoi am trimis şi un echipaj să-i descarcereze. Era şi vina lor, sania nu era deloc pregătită pentru iarnă”, declară prim-ministrul.

Premierul a dat asigurări că, în urma succesului acţiunii de deszăpezire a pârtiilor de schi, toate utilajele s-au întors în localităţile de care aparţin şi au fost băgate în garaje în aşteptarea unui nou prilej pentru a fi folosite.

Scris de TNR
26 ianuarie 2012 14:01

Alte articole

Vezi mai mult