Bocitoarele suferă grav de stres la serviciu

Patru din cinci bocitoare suferă de stres la serviciu, arată un studiu recent realizat de Societatea Pentru o Românie Fără Stres La Serviciu (SPRFSLS).. Drama bocitoarelor este una cumplită: „Numai eu ştiu cât am suferit în viaţa asta. Suntem mereu alături de oameni, plângem pentru ei pe la înmormântări, dar pentru noi nu plânge nimeni! După ce terminăm de bocit suntem trimise acasă. Nimeni nu mai întreabă de noi, nimeni nu ne sună de sărbători”, a declarat pentru TNR bocitoarea Violeta.

O altă bocitoare profesionistă, Mioara, pare şi mai debusolată. „Ne dau banii înainte, ca la curve. De multe ori ne rupem hainele de pe noi, dar nimeni nu ne plăteşte hainele. Nu mai am păr în cap de cât am smuls, iar pe ei îi doare-n cot.”

 

Faptul că nu au nicio legătură cu persoana decedată este iarăşi un motiv de stres. „Te simţi în plus la toate înmormântările. Nimeni nu te bagă în seamă, nimeni nu ştie ce e în sufletul tău. Poate de multe ori ai acasă un motiv de bucurie, o nuntă sau un botez, dar tu trebuie să plângi. Nici nu contează că ţie îţi vine să râzi, trebuie să îţi faci datoria şi să boceşti.”

 

Mereu deshidratate, cu ochii roşii şi baticuri negre pe cap, bocitoarele sunt fiinţe ca şi noi şi aşteaptă ajutorul nostru. Haideţi ca, împreună, să le redăm zâmbetul. O merită.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 iulie 2010 06:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult