Bolnav de o formă ușoară de Alzheimer, nevoit să apeleze la alcool pentru a uita

Alexandru G. are 67 de ani, e din București și suferă de o formă ușoară de Alzheimer, care îl face să-și amintească doar cu foarte mare dificultate versurile unei poezii de cinci strofe, după ce a citit-o o singură dată. El suferă teribil din cauza bolii. Când a aflat că are această formă extrem de blândă de Alzheimer, a fost devastat, iar de atunci bea ca să uite, deoarece altfel nu poate.

„Nu am o formă serioasă de Alzheimer, care mi-ar permite să uit în mod natural, ca să zic așa. Din cauza asta, m-am apucat de alcool. Beau ca să uit,” explică Alexandru G.

Bătrânul spune că se află într-o situație foarte ingrată. El îi invidiază enorm pe pacienții care suferă de o formă avansată a bolii, deoarece aceștia se distrează la maxim fără să pună gura pe băutură. „Am tovarăși cu Alzheimer care fac karaoke pe piese penibile, sparg zeci de milioane pe prostituate basarabence și se fotografiază goi în fața unor secții de poliție, iar a doua zi nu-și mai amintesc nimic. Eu trebuie să beau la greu ca să am parte de așa ceva. Și mă mai doare și capul a doua zi.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 octombrie 2011 06:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult