Pe fondul ultimelor scnadaluri de mediu, BOR reacționează rapid, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă. Conform unui comunicat al Patriarhiei publicat pe basilica.ro, regulile ecumenice prevăd că doar gunoului îngropat i se mai face slujbă, nu și gunoiului ars aiurea pe lângă București.

gunoi-ingropat-crestineste.jpg

„Sfinții părinți ne-au învățat să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, de-aia nu plătim taxe acum că nu avem Cezar. A, și să reîntoarcem pământului roadelor sale, să ne fie bine pentru toți. În locul gunoiului îngropat creștinește ape vor seca în albie și va răsări genune sau cetate, și câte o stea va veștezi în depărtări, până când acest pământ să-și strângă sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale”, a explicat, destul de poetic, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Pe de altă parte, realitatea în teren e alta. Există numeroși preoți care sfințesc chiar și un incendiu de gunoi pentru suma potrivită. BOR a anunțat că acei preoți nu reprezintă doctrina bisericii, mai ales dacă nu dau cotă parte din pradă mai sus, la episcopie, mitropolie și până la marela Kahuna de aur. 


beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 08.03.2020 15:26 Social

National Cinematografic