BOR arată ce înseamnă toleranţa. În toate bisericile din Ardeal va scrie pe cutia milei “Donaţi aici” şi în maghiară

Inteligență marca BOR! Pentru că au realizat că în bisericile românești mai intră din când în când și unguri, Sinodul Bisericii Ortodoxe a decis să pună plăcuțe bilingve pe cutia milei în toate lăcașurile de cult din Ardeal. Patriarhul Daniel spune că e important ca toți cetățenii dintr-o țară 99% ortodoxă să poată finanța biserica, desigur pe limba lui.

”Înainte, ungurii aveau o scuză. Când era de adunat banii, ziceau nem tudom și plecau, se prefăceau că nu pricep că trebuie să ne dea bani. Acum au plăcuța, văd și ei care e treaba în biserica noastră. Rețineți, noi nu facem ca popii lor lacomi, care vindeau indulgențe, noi doar luăm banii, nu le oferim nimic în schimb, deci nu e păcat”, explică Patriarhul.

Și pentru că în Biserica Ortodoxă nu sunt tâmpiți, cum sunt la Primăria Cluj, plăcuțele în maghiar pot fi chiar mai mari decât cele în limba română, ca să le vadă ungurii bine și să doneze. Asta pentru că, spune Patriarhul, e posibil ca ungurii să fie mai miopi în spații mai restrânse cum sunt bisericile: ”Ungurii au ochii adaptați pentru stepele Asiei, văd bine doar la distanțe mari. Dar să facă bine să vadă și cutia milei și să scoată banii, că au de unde, doar au jefuit Ardealul atâta timp”, a spus Preafericitul Daniel.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
25 iunie 2017 07:57
Citește mai mult despre: bani BOR cutia milei donatii Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult