A scăzut încrederea în Biserică, dar nu a scăzut încrederea Bisericii în bani. De aceste sărbători BOR a găsit o nouă metodă să mai facă un ban în plus, mai ales că la slujba de Crăciun nu se pun moaște și nu iese profitul atât de generos. Astfel, toți preoții au primit ordin de la Patriarhie să cumpere costume roșii și să ofere servicii de închiriat Moși Crăciuni.

mos craciun popa.jpg

Avantajele unui Moș Crăciun-popă sunt indiscutabile. În primul rând preoții au bărbi autentice, orginale, nu bărbi de magazin. Apoi, sunt mult mai antrenați să mintă copiii, după ce și-au făcut practica ani la rând mințind adulții. 

„Ce mi-e Dumnezeu, ce mi-e Moș Crăciun, tot personaje imaginare, cu singura diferență că, de la o vârstă, oamenii își dau seama că Moș Crăciun nu există. Promisiunile sunt cam aceleași, dacă ești cuminte și dau părinții bani, s-ar putea să primești ce i-ai cerut moșului”, a explicat un preot câteva din secretele meseriei. 

Avantajul Moșilor închiriați de la biserica la care sunteți arondat este că aceștia vin gata sfințiți și, la nevoie, pot să facă și o slujbă pentru diverse alte inaugurări de prin casă, de la un frigider nou-nouț la contorul de curent electric. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 23.12.2015 10:01 Social

National Cinematografic