BOR înlocuiește toate cutiile milei cu unele de metal, ca să nu ardă banii într-un eventual incendiu

Patriarhul Daniel tocmai a demarat cea mai amplă și totodată costisitoare operațiune de modernizare a lăcașelor ortodoxe de cult. Până la fnalul acestei luni, absolut toate cutiile milei din biserici ar trebui înlocuite cu unele noi, de metal, care să reziste unui eventual incendiu fără să pună în pericol banii din interior.

”Desigur, biserica noastră sfântă nu va fi putea fi niciodată afectată grav de un incendiu”, a ținut să liniștească enoriașii Patriahul Daniel. ”Asta pentru că o bună parte din averea noastră e păstrată în aur. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne batem joc de banii de hârtie sau plastic pe care îi avem în cutiile milei de peste tot. Banu-i ban!”

O operațiune mai amplă va avea loc pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, unde imensului seif de acolo îi va fi triplată grosimea. ”Totuși, dacă ar fi după mine”, a adăugat Preafericitul, ”cel mai bine ar fi ca enoriașii să nu mai lase banii în cutia milei, ci să îi transfere on line în contul nostru din Insulele Cayman, ca să fie siguri că nu-i impozitează statul român. Suntem, totuși, în secolul XXI, nu în epoca medievală!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
15 noiembrie 2015 00:11
Citește mai mult despre: bani BOR Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult