BOR, nevoită să mărească contribuția cu 30%, ca să acopere gaura lăsată de cei trei excomunicați

BOR a reacționat prompt după excomunicarea celor trei cetățeni din Focșani care instigau oamenii să nu mai dea bani la biserică. Patriarhul Daniel spune că a întors situația pe toate fețele și singura decizie conformă cu Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe este mărirea contribuției cu 30% pentru toți românii ortodocși.

”Aceasta este paritatea corectă: mărirea contribuției la biserică cu 10% pentru fiecare enoriaș excomunicat”, a anunțat Patriarhul Daniel. Astfel, în loc de 150 de lei pe an, fiecare român va contribui de aici încolo cu 165 de lei, bani care vor fi folosiți cu precădere pentru creșterea și întreținerea parcului auto al Bisericii.

Colectarea contribuțiilor se va face în parteneriat cu ANAF, a mai precizat Preafericitul Daniel. Românilor care nu vor face dovada plății către Biserică până la sfârșitul anului li se vor popri conturile personale, până la stingerea datoriei. ”Desigur, vor plăti și 3% penalizare pentru fiecare zi de întârziere, ca să se învețe minte să achite mai întâi contribuția la biserică și abia apoi alte servicii”, a punctat Patriarhul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
25 mai 2015 13:05

Alte articole

Vezi mai mult