Boschetarii de ocazie. O clasificare

Nu mai miră pe nimeni că, pe vremurile astea, tot mai mulţi români ajung să trăiască pe străzi. Care sunt motivele care îi dau afară din casă? Oricum, nu banii. Cercetătorii TNR, în colaborare cu selecţionarul spaniol Vincente del Bosque, au alcătuit o listă a cauzelor pentru care românii devin boschetari.

 

1.Mulţi oameni ai străzii şi-au părăsit locuinţele din cauză că acasă nu mai au net. Fie nu şi l-au plătăt, fie pur şi simplu li s-a stricat modemul. Dacă nu-ţi merge, netul, nu prea mai are rost să stai pe acasă, că nici cititul nu te ţine în priză o mie de ani. Citeşti o oră, două, dar cât să mai citeşti, că Libertatea nu are decât 32 de pagini? Prin oraş mai vezi oameni, mai schimbi o vorbă cu vânzătoarea de la non-stop, iar dacă nu te grăbeşti, poţi să şi traversezi, ca să ajungi pe cealaltă parte a străzii, pe unde trec, invariabil, toţi cunoscuţii tăi.

 

2.Boschetarii fără aer condiţionat sunt cei care nu pot dormi noaptea din cauză că e prea cald în casă. Prin urmare, ies afară, unde, de la o oră încolo, e mai răcoare. Dacă îi vezi tremurând iarna la câte o gură de metrou, înseamnă că s-au dus acolo pentru că înnebuneau de căldură, voiau un loc unde e cât mai răcoare.

 

3.Boschetarii care trăiesc sub papuc. Ei sunt condamnaţi să doarmă pe preş pentru că au întârziat prea mult în oraş, la bere. De dorul nevestei, unii preferă să doarmă în parc, cu un maidanez în braţe.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 iulie 2010 14:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult