Brandul de ţară al Afganistanului

După cum probabil că bănuiaţi deja, turismul în Afganistan este în plină relansare. Afganistanul are foarte multă plajă şi nicio ieşire la mare, ceea ce în termeni de turism înseamnă că vremea este mereu însorită şi că puteţi elimina din start pericolul de înec şi mâncărurile din peşte.

Pe plajele din Afganistan poţi vedea mereu femei îmbrăcate care vând obuze calde, nămol din praf de puşcă sau plumb fiert. Ospitalitatea afgană a atras aici deja sute de mii de turişti americani şi englezi, care vin aici în mod organizat, în grupuri, cu elicoptere şi tancuri. Majoritatea sunt bărbaţi, se îmbracă toţi la fel şi sunt foarte ordonaţi.

Cele mai cunoscute specii de turist din Afganistan sunt dogarul afgan, strungarul afgan, ungarul afgan şi bulgarul afgan. Gazdele sunt extremist de primitoare şi nu se lasă până când turiştii nu le mănâncă din palme. În Afganistan se mănâncă foarte bine bătaie, şi foarte ieftin. De fapt, turismul acolo de bazează pe oferte de tipul all-inclusiv-bătaie, bătaia fiind practic ruptă din rai şi inclusă în preţul biletului. Poţi mânca bătaie oricât de multă vrei, iar dacă mai ceri o porţie nu se uită nimeni urât la tine.

Specialităţile zonei sunt vinetele, adică mâinile şi picioarele învineţite. Mulţi turişti se dedau la excese şi mănâncă atât de multă bătaie încât nu se mai pot ridica de pe scaun. Turiştii bulimici mănâncă bătaie şi apoi vomită, ca să poată mânca din nou. Copii care nu vor să mănânce bătaie nu sunt sunt lăsaţi la joacă şi uneori sunt urecheaţi părinteşte înainte de masă.

Bătaia de dimineaţă o poţi mânca la restaurant sau poate îţi poate fi adusă direct la pat. Asta dacă ţi-e lene să cobori din pat sau dacă ai făcut exces de bătaie cu o seară înainte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
2 august 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult