Brașov. Crăpătura din Bastionul Instalatorilor stă nereparată de 400 de ani

Pretențiile de oraș turistic ale Brașovului sunt total nejustificate având în vedere starea în care se află monumentele istorice lăsate acolo de înaintași. Cea mai bună dovadă este crăpătura din Bastionul Instalatorilor, rămasă așa de mai bine de 400 de ani, în urma atacurilor instigate de princepele de Bathory care și-a trimis credinciosul general Vecerny să distrugă fortificațiile orașului.

„De-a lungul timpului au existat mai multe încercări de reabilitare a bastionului dar nu am reușit să găsim un meșter bun care să facă lucrarea ca la carte, folosind materialele din acea vreme, care sunt destul de greu de găsit, întrucât vorbim de piatră, nisip și cenușă obținute din producție locală. Acum absolut toate materialele din zonă sunt importate”, spune istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie Brașov.

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, a anunțat că va propune în următoarea ședință de Consiliu Local alocarea de fonduri pentru reabilitarea monumentului. Este necesară și o aprobare de la comisia de Cultură și Monumente, condusă de fostul primar, George Scripcaru, dar aceasta e ca și făcută, întrucât acesta s-a făcut remarcat în privința expertizei în materie de fisuri, fiind foarte preocupat de această problemă. Odată rezolvată această situație, administrația brașoveană va întreprinde demersuri la Ministerul Culturii pentru a corecta situația apărută la Bastionul Curelarilor, care apare constant în documente oficiale drept Bastionul Curarilor, din cauza unei erori a unui funcționar public neatent.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

28 ianuarie 2021 12:28
Citește mai mult despre: bastion Brasov instalatori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult