Bucureşteni revoltaţi: Cândva alimentam toată ţara cu praf, dar am ajuns să îl importăm din Sahara

Cel mai recent nor de praf din Sahara stârneşte nostalgii printre bucureşteni! Aceştia deplâng soarta oraşului lor, cunoscut cândva ca “prăfarul Europei”, dar care a ajuns în ultimii ani să depindă de importuri de praf din nordul Africii.

“Toţi primarii de după ‘89 au fost nişte mafioţi, au pus pe butuci o mândreţe de industrie de praf!”, spune Decebal Popescu, locuitor al sectorului 3. “Noi, care livram praf către toate judeţele învecinate, am ajuns să îl aducem din Sahara! Praful de import nici măcar nu e bun, e din ăla fin, procesat, pe când al nostru era grunjos, natural şi plin de vitamine şi minerale.”

“Într-adevăr, praful din Sahara nu se compară cu ce produceam noi cândva”, a adăugat un alt bucureştean. “Ăsta se ia şi cu degetul, se duce la prima ploaie, nu formează un jeg gros, ca praful adevărat, făcut după reţeta tradiţională: cu funingine, metale grele… Dar avem speranţa că foarte curând oraşul nostru va reintra în clasamentul mondial al producătorilor de praf. Lucrările din Drumul Taberei, de exemplu: cu puţin sprijin din partea Primăriei ar putea umple tot vestul oraşului de praf pentru următorii 20, 30 de ani.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
30 mai 2013 14:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult