Bucureștenii, alături de Belarus: „Nici noi n-avem apă caldă sau curent”

Câțiva zeci de bucureșteni s-au adunat, din nou, în fața Ambasadei Republicii Belarus din București pentru a-și arăta solidaritatea cu protestatarii din această țară. „Solidaritatea este superlativul libertății, așa cum a spus Ana Blandiana, și noi suntem solidari cu oamenii din Belarus că știm cum e și aici, n-avem apă caldă și nici curent electric”.

Cei adunați în fața Ambasadei au explicat cum și durerea asta în suflet are mai multe grade, de exemplu te doare sufletul mai mult pentru unii din Minsk decât pentru unii din sectorul 6 care trăiesc în condiții similare, că în cazul Belarusului n-o să-ți spună nimeni să te apuci de treabă și să-i ajuți pe ăia. În privința suspendării democrației, iar, mult mai interesant este să-ți pese de cazurile de peste mări și țări, că doar nu ești prost să ieși să faci scandal pentru că în sectorul 5 se adună semnături false pentru susținerea primarului de-acolo și a Gabrielei Firea. Democrația șuntată de aici nu e o problemă, aia din Minsk e gravă!

„Dacă protestez împotriva unuia de-aici s-ar putea să-mi pierd jobul la stat, eu sau soția sau prietena, sau o finanțare de la stat, că avem ONG-eu, din asta trăim, în principiu n-aș vrea să ajung în situația asta, că-mi plac banii la fel de mult cum îmi place libertatea. Ba chiar mai mult. Vedeți dumneavoastră, democrația și drepturile cetățenești sunt cu atât mai importante cu cât sunt mai departe de locul nostru de muncă, în felul acesta poți să arăți și că-ți pasă de idealuri și că ai salariu”, a spus un solidar cu belarușii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 august 2020 05:08
Citește mai mult despre: protest

Alte articole

Vezi mai mult