Bucureştenii, furioşi că trebuie să se vaccineze în Suraia, de unde au venit

Indignare crescândă în Capitală, din cauza sistemului prost de alocare a dozelor de vaccin Covid. Mulți bucureșteni au descoperit că găsesc locuri fix la Suraia, de unde au venit ei cu ani în urmă, ceea ce li se pare inadmisibil. Ei juraseră că nu vor mai călca niciodată prin comunele sărace, fără apă curentă, fără gaz și fără WC-uri, de unde au plecat de foame în Capitală, să se căpătuiască.

”Eu sunt senior sales reprezentative la o companie de IT din nordul Capitalei, mi se pare strigător la cer să mă vaccinez în Suraia. Dacă mă văd verii mei care au rămas în sat și îmi cer bani împrumut?”, se plânge Robert Acrișor.

Problema e mai gravă decât pare. În București trăiesc peste 2 milioane de țărani mutați aici din localități precum Dărăbani, Izlaz, Bumbești și alte astfel de locuri bătute de soartă. Ei se văd împinși să se întoarcă acolo pentru vaccin, iar asta le poate provoca traume: ”Când vezi glodul ăla de unde ai plecat, poți suferi un șoc. Eu am făcut ani de zile terapie ca să uit că sunt din Fetești. Și sunt programat la vaccinare chiar acolo”, se plânge un bucureștean.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
18 martie 2021 14:42
Citește mai mult despre: covid Suraia vaccin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult