Bugetarii, indignați că lucrează azi: „Cum adică să muncești în zi lucrătoare?”

Proteste spontane la aproape toate instituțiile de stat, după ce bugetarii au considerat că este inuman să nu primească puntea de 1 iunie și au fost nevoiți să vină la muncă într-o zi lucrătoare, lucru fără precedent în toată perioada de când au fost ei angajați la stat.

Bugetarii afișează pancarte pe care au scris ”Munca noastră, bătaie de joc”, sau ”Ghișeu fără punte” și își vor închide computerele cu Solitaire la orele 11:00 în semn de doliu față de această zi irosită, după care vor pleca într-un marș către prefecturi, apoi acasă, mulți dintre ei sărind chiar și peste partea cu marșul, de indignare.

”Este înjositor pentru noi, care am muncit o viață în slujba cetățeanului, să fim chemați la muncă tocmai azi, când toată lumea și-a luat liber. Eu nu pot să-mi iau concediu de odihnă azi, pentru că șefa mea e în concediu medical de 8 ani”, spune Emilia, angajată la stat de 6 luni.

Liderii de sindicat spun că decizia guvenului de a nu le da bugetarilor liber este una inacceptabilă: ”Dacă erau inteligenți ne dădeau liberi azi, ca să mergem la mare sau la munte, acolo unde sunt contribuabilii, pe care noi i-am fi ajutat în teren, cu aceeași amabilitate cu care îi ajutăm de obicei în sedii”, spune Ion Burtan, șeful sindicatului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
31 mai 2021 07:23
Citește mai mult despre: bugetari muncă protest

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult