Buluc la groapa de gunoi Glina! Vânzătorii de mărţişoare adună modelele de anul viitor

Îngrămădeală și înjurături, și nu e vorba doar de jandarmii veniți să asigure ordinea, ci și de comercianții de mărțișoare, sosiți ca în fiecare an la Groapa de Gunoi Glina să aleagă mărțișoarele pe care le vor pune pe tarabe anul viitor pe 1 Martie.

Cei mai matinali au fost jucătorii săraci de la Rapid, care locuiesc într-o cocioabă de carton de la marginea gropii de gunoi și în timpul liber se ocupă și cu vânzarea de mărțișoare. Anul viitor se pare că se vor purta foarte mult mărțișoare din fimo, plastic, pene sau hârtie presată, pentru că cele din metal merg de obicei direct la topitorie.

”Ne aflăm în capitala mărțișorului, acest Milano al simbolurilor primăverii, unde printre peturi, mucegaiuri și noroi tarabagiii aleg ceea ce va extazia publicul cumpărător, în noroiul și mizeria de la Piața Romană și din celelalte locuri unde se mai vând mărțișoare”, spune Decebal Popescu, critic de mărțișoare.

”Le mulțumim românilor că își aruncă mărțișoarele atât de prompt și gunoierilor că le aduc atât de repede la Glina. Fără voi nu am exista”, spune Geo Lemandroi, vânzător de mărțișoare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
2 martie 2015 09:19
Citește mai mult despre: 1 martie Glina gunoi Martisor Rapid

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult