Bună dimineața la cafeluță=pușcărie. E instigare la consum de substanțe psihoactive

O mică eroare judiciară în legea anti-drog ar putea să-ți bage bunica la pușcărie. Este interpretarea oferită de reputatul jurist Decebal Popescu, care spune că mai nou se pedepsește și instigarea la consumul de substanțe psihoactive, așa că ”bună dimineața la cafeluță” îi poate aduce mamaiei până la 5 ani de închisoare cu executare.

”Cafeaua este o substanță psihoactivă, la fel ca ceaiul, așa că avertizați-vă bunicile, mamele, mătușile să termine cu clasicele poze de dimineață, cu cafele sau ceaiuri. Nu e de joacă, parchetul se poate sesiza din oficiu, iar Facebook și Whatsapp sunt considerate locuri publice”, spune Decebal Popescu.

În cazul alcoolului, este și mai grav. Un simplu comentariu pe Facebook de genul ”Noroc, Gică și la mulți ani! Hai pe la mine să ne cinstim cu un șpriț” constituie instigare la consum de alcool, substanță cu efecte psihoactive cunoscute, precum și favorizarea infractorului, spune juristul.

Sunt pasibil de pușcărie și vânzătorii de la chioșcurile unde se vinde cafea la dozator, pentru că aceștia obțin foloase materiale din vânzarea de substanțe psihoactive (cafea) și pe lângă închisoare ei sunt pasibili de confiscarea tuturor sumelor rezultate din aceste activități infracționale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
15 mai 2024 13:02
Citește mai mult despre: droguri lege pușcărie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult