Buna Vestire. Azi Arhanghelul Gavril i-a spus Fecioarei Maria că nu are coronavirus

Creștinii din toată lumea ortodoxă sărbătoresc astăzi Buna Vestire, adică momentul în care Arhanghelul Gavril, sau Gavriil sau Gabriel sau Gigi i-a comunicat vestea cea bună fecioarei Maria, cum că nu are coronavirus.

„Neofiții cred că buna-vestire a fost legată de anunțul că e gravidă, trebuie să fii prost să crezi asta, nicio femeie care n-a cunoscut bărbat nu se bucură când aude că e însărcinată. E ca și cum ai anunța un bărbat că are sifilis fără să fi făcut sex”, explică teologul Decebalie Popescu.

Mai rămâne întrebarea cum de era coronavirus în acele vremuri străvechi, iar răspunsul este că toate-s vechi și noi sunt toate și nimic din ceea ce este pământesc nu-i este necunoscut lui Dumnezeu. Doar copiii săi speriați, că vina păcatelor îi apasă greu, au impresia că pandemiile de genul ăsta sunt ceva nou. „Credindicioșii trebuie să se aplece acum asupra sfintelor scripturi și să citească capitolele cu darwinismul social, alea în care doar cei mai buni și mai puternici supraviețuiesc în timp ce restul, Dumnezeu cu mila”.

Scris de Ef
25 martie 2020 08:03
Citește mai mult despre: Maria

Alte articole

Vezi mai mult