Românii vor fi civilizați cu forța dacă cu bâta nu se poate. Altă dată un fruct ușor de obținut sau de furat de prin livezi, cireșele au devenit cea mai scumpă mâncare ce se poate găsi în România, mai scumpe decât carnea sau icrele.

cirese tacamuri.jpg

„Vin mulți clienți la noi, unii mai înstăriți, alții mai săraci. Pe ăia săraci îi observăm imediat, că cer să facem un dop în cireașă să guste. Dacă le place cumpără chiar și câte trei cireșe odată”, explică Saveta Constantinescu, o bătrânică ce vinde cireșe în piața Berceni. 

Cireșele se mănâncă pe farfurie cu o furculiță specială și cuțit. Un anumit soi de cireșe, care costă peste 120 lei kilogramul trebuie mâncate doar în redingotă dacă sunt servite de un paj angajat special pentru acest eveniment. Sâmburii nu se aruncă, se culeg într-o găleată și sunt aruncați săracilor care stau în fața chateaului, să lingă ce a mai rămas pe ele. 


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 12.05.2017 15:40 Social

National Cinematografic