Bustul Regelui Mihai cu urechi în mărime naturală a fost dărâmat din nou de vânt

Inaugurat doar de câteva zile la intrare în Curtea de Argeș, bustul regelui Mihai, cel cu urechi în mărime naturală, a fost dărâmat din nou de vânt, punând în dificultate autoritățile locale care trebuie acum să ia o decizie grea. „Trebuie să ne gândim foarte serios dacă să-l ancorăm cu niște cabluri de oțel sau să mai tăiem din urechi”, explică primarul localității.

Ambele variante au susținătorii și opozanți. De partea ancorării este Fundația pentru Păstrarea Memoriei Regelui Mihai (FPMRM), care a plătit pentru monument. „Vorbim aici de integritatea artistică a sculpturii. Nu o putem modifica. Artistul a vrut să-l reprezinte pe Rege așa cum a fost, cu urechile alea”, susține profesorul Aristide Cincu, președintele FPMRM.

Varianta modificării urechilor este susținută și de câțiva localnici, mai ales de vecinii din zonă. „Domnule, când bate vântul, din cauza urechilor ălora se aude un șuierat nasol. Și se aude tare, de nu-mi aud televizorul în casă. Vă rog eu, măcar niște găuri să-i dăm, că nu mai pot de cap”, a declarat Dorin Mihăilescu, un locatar din zonă.

Momentan se așteaptă venirea unui expert de la Primăria Brașov, care s-a confruntat cu o astfel de problemă în trecut, respectiv o statuie a lui Nicolae Titulescu, aflată în Parcul Central.

Scris de Ef
22 decembrie 2019 09:12
Citește mai mult despre: regele mihai

Alte articole

Vezi mai mult