Buzoienii așteaptă ninsorile! ”Dacă nu ajungem sinistrați, nu mai primim ajutoare și murim de foame”

În județul Buzău s-a instalat panica. Deși practic suntem în mijlocul iernii, în cel mai sudic județ al Moldovei ninsorile abundente se lasă în continuare așteptate. Iar lipsa zăpezii atrage după sine foametea, pentru că, peste iarnă, buzoienii sunt obișnuiți să traiască doar din ajutoarele primite de la stat.

”Cum spune o vorbă veche din bătrâni, «dacă nu ninge până la acoperiș, mori de foame»”, își plânge amarul buzoianul Ghiocel Asimionesei. ”Dacă până la finalul săptămânii nu ninge masiv, o să fie foamete mare în județ. Am dat bani și la biserică, să se roage preotul pentru noi, dar în loc de zăpadă a apărut doar un Mercedes nou-nouț în curtea preotului. Nici Dumnezeu nu ne mai ascultă!”

Buzoianul dă vina și pe autorități pentru situația dramatică în care se află județul său. ”La fiecare alegeri ne promit că o să pună tunuri de zăpadă în toate comunele, ca să ne înzăpezim singuri atunci când natura ne e potrivinică, dar un tun n-au pus până acum”, acuză Ghiocel Asimionesei. ”Zici că ne iau de proști, nu alta!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 ianuarie 2016 16:01
Citește mai mult despre: Buzau zapada

Alte articole

Vezi mai mult