Ca să fie chemat la interviu, un tânăr de 25 de ani şi-a trecut 20 ani la experienţă

Surpriză la un interviu de angajare la o firmă din Capitală unde s-a prezentat un tânăr de 25 de ani, proaspăt absolvent de master, cu 20 de ani experiență în câmpul muncii. Acesta spune că a făcut asta ca să fie sigur că e angajat, că acum se caută oameni cu experiență.

„Avea la utilizare calculator 20 de ani, MS Office, Photoshop și knowyourmeme cel puțin 15. A trecut că a început munca de curier deșeuri din casă până la tomberon încă de la vârsta de cinci ani. Apoi amenajări interioare, când l-a pus maică-sa să facă curat în cameră și dresor feline pentru că a învățat pisica să nu mai miaune când trece popa pe casa scării”, spune cel care i-a văzut CV-ul.

Oricum, demersul său a fost aproape inutil, la câți oameni se caută pe piața muncii e suficient să te prezinți la job și ai un job. Mai mult, nici măcar nu trebuie să tot printezi CV-uri, te pui pe eJobs, aplici la orice ți se pare că poți face și de restul se ocupă ei. „În țara asta avem acum mai multe locuri de muncă vacante decât maidanezi. E imposibil să nu găsești ceva”, spun specialiștii în recrutare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

9 iulie 2019 11:07
Citește mai mult despre: ejobs

Alte articole

Vezi mai mult