Ca să fie supravegheați de servicii, românii trebuie să-și pună vizoarele invers

Noile legi ale securității naționale prevăd și o serie de obligații pentru cetățenii care sunt ținuți în siguranță de către serviciile de securitate și informații. Astfel, articolul 27 prevede ca cei care domiciliază în locuințe să-și monteze vizoarele invers, pentru a putea fi supravegheați și mai bine de către servicii.

„Au existat momente dificile când tehnica a cedat, lucru care se mai întâmplă din când în când, că nimic nu este infailibil, și ofițerul de la servicii nu a putut supraveghea ce se întâmplă în casa cetățeanului. E-adevărat, putea asculta la ușă, dar nu avea o imagine de ansamblu asupra întregii situații”, a explicat un gradat SRI care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Prin această măsură angajații din servicii vor putea accesa mult mai ușor interiorul locuințelor și proteja, astfel, într-o mai mare măsură cetățenii care viețuiesc acolo. În acest fel se pot elimina riscurile pentru securitatea națională generate de cetățeni care cred că la ei acasă sunt liberi să facă ce vor, o teorie eronată pornită de la informația falsă ce s-a rostogolit în media referitoare la proprietatea și spațiul privat în România.

6 martie 2023 06:35
Citește mai mult despre: servicii vizor

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult