Lucrări de o amploare care amintește de Casa Poporului în timpul construcției din anii `80. Fiind vorba de România, pe șantierul Catedralei Neamului se muncește, dar se și stă. În orice moment, sunt 10.000 de persoane care chiar muncesc, și 30.000 care dorm pe ei, stând în lopată.patriarhul_daniel_catedrala.jpg

Deși au fost amenințați atât cu concedierea cât și cu iadul, doreii nu fac altceva decât să se prefacă că au ceva treabă, apoi se ascund printr-un ungher al imensei catedralei și se culcă la loc.

Sunt și alte probleme. Șantierul trebuie curățat periodic de peturi de bere și chiștoace, aruncate de muncitori. ”Practic la o șarjă de beton adusă, betoniera pleacă plină cu chiștoace și peturi”, explică un inginer de pe șantier.

Cu toate astea, problemele abia încep. Numărul doreilor de pe șantier e practic egal cu numărul popilor care vor mișuna prin catedrală când se vor încheia lucrările, spun experții.

”Catedrala Neamului e similară la costuri, materiale și durata construcției cu una din marile hidrocentrale. E un fel de Porțile de Fier 2, care nu va produce curent, ci va încasa șuvoaie de bani în continuare, atât direct de la pelerini și credincioși, cât și indirect, de la bugetul de stat, prin taxe și impozite”, susține analistul economic Decebal Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Friday, 31.08.2018 11:03 Social

National Cinematografic