Ca să nu mai fie asociat cu Covid, judeţul Covasna îşi schimbă numele în HIVghita

Județul Covansa a fost printre cele mai afectat de coronavirus, că tot mai multă lume asociază numele județului cu numele virusului. Astfel, reunit în ședință de urgență, comandamentul Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică a decis schimbarea temporară a numelui județului în HIVghita.

„În primul rând acest județ are o populație predominant maghiară și asocierea cu Harghita nu ne va aduce decât avantaje pe termen lung și scurt, așa cum ne-a adus și până acum. În al doilea rând, poate uită lumea că în urmă cu 25 de ani oamenii de la Covalact s-au gândit să producă și băuturi alcoolice și au scos pe piață Covagin, care nu a avut succesul scontat, deși ginul era bunicel”, a declarat prefectul județului.

În următoarele zile toate semnele oficiale ale județului vor fi modificate, fondurile pentru această schimbare urmând a fi luate de la spitale, lucrările de construire a fântânii arteziene și achiziția de mașini de teren pentru directorii instituțiilor urmând a fi amânate pentru anul viitor.

Scris de Ef
26 martie 2020 08:03
Citește mai mult despre: Covasna

Alte articole

Vezi mai mult