Ca să reflecte fidel situația economică, toate bancnotele românești vor purta chipul lui Bacovia

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a anunțat că Eminescu, Caragiale și Blaga vor lua o pauză de pe bancnotele românești, cel puțin până la redresarea situației economice a țării. Locul acestora va fi luat de George Bacovia, al cărui chip va ajunge pe absolut toate bancnotele emise de BNR. De asemenea, cunoscuta semnătură a lui Isărescu va rămâne în aceeași caligrafie pe noile bancnote, doar că va scrie „Plecați din țară“ în loc de „Mugur Isărescu“.

Poetul George Bacovia e considerat într-atât de reprezentativ pentru starea actuală a economiei – dar și a țării, în general – încât tot mai multe voci din BNR cer insistent și ca monedele actuale să fie schimbate cu unele din plumb.

„Încercăm să rezonăm cu sufletele românilor afectați de starea economiei. Depresiv și mizerabil toată viața, Bacovia a trăit 75 de ani, ceea ce le doresc și eu tuturor românilor“, a spus guvernatorul Mugur Isărescu.

„În plus“, a adăugat Isărescu, „m-am plictisit să iau 1.000 de bancnote cu Caragiale în fiecare lună, așa că ia să iau eu câte 1.000 de Bacovia pe lună și mă gândesc superior și cu tristețe la ceilalți români!“

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
12 ianuarie 2023 11:07
Citește mai mult despre: Bacovia bancnote BNR

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult