Ca să ridice clopotul uriaş cu scripetele, Patriarhul are nevoie de 25 de tone de aur de la stat, pentru contragreutate!

Cheltuielile nesimţite la Catedrala Neamului continuă. Pentru că a venit vremea să fie instalate clopotele imense, s-a constatat că e nevoie de o contragreutate de 25 de tone, aşa că Patriarhul a făcut o cerere la BNR, să i se dea 25 de tone de aur, în lingouri, “că altfel nu merge scripetele”.

Nu s-a precizat dacă lingourile trebuie returnate, însă Sinodul BOR susţine că “e păcat să-i ceri lui Dumnezeu să-ţi dea înapoi ceva ce i-ai dat din toată inima ta de creştin”, cu alte cuvinte lingourile rămân la Patriarhie.

„Nu se ştie, poate clopotul uriaş nu va suna corect şi va trebui să comandăm altul şi să-l înlocuim. E bine ca lingourile să rămână aici, ca să nu le mai cerem din nou”, spune Patriarhul Daniel.

Există şi veşti bune, însă. Clopotul imens, de 25 de tone, va putea fi auzit până la Otopeni, deci va fi probabil ultimul lucru pe care îl veţi auzi atunci când vă veţi îmbarca în avion, ca să emigraţi definitiv din ţară.

Scris de Ionut
4 septembrie 2018 16:09
Citește mai mult despre: Catedrala Neamului clopote Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult