Ca să scape de telefonul săptămânal cu părinţii, un român le cere mereu bani împrumut şi nu-l mai caută

Fiecare epocă are geniul ei malefic. Torquemada, Gandhi, sau Gru din Despicable Me. Al nostru e Petre D., un român sătul de obligația săptămânală de a-și suna părinții și de a vorbi un sfert de oră despre vreme și ”de ce nu vă luați mamă și voi o casă, că toată lumea și-a luat, mamă, casă prin prima casă, voi ce faceți, ce-aveți de gând, mamă?”, conform mărturiilor a zeci de mii de români sub 30 de ani.

Sătul să vorbească minute în șir, Petrică a gândit un plan șiret de a-i determina pe părinți să nu-i mai răspundă. A început să le ceară bani, sub diverse pretexte. Schema a mers bine timp de mai bine de 2 ani, timp în care și-a reparat mașina, și-a cumpărat un Xbox, un PS4(că nu știa care e mai ok) și un MacBook, a fost în câteva vacanțe, din care și-a sunat părinții ca să le ceară din nou bani.

Până la urmă planul malefic al lui Petrică a dat roade, și părinții îi dau tot mai des reject la apeluri, sau îi răspund fugitiv, cu ”Suntem în grădină, udăm roșiile, hai că te sunăm noi mai încolo. Hai, pa!”, sau ”Sunt la volan, trebuie să închid, că mă iau ăștia și mă-ta nici n-are centura pusă, că s-a îngrășat, n-o mai încape”.

”N-am mai vorbit cu ai mei de la Crăciun, când ne-am trimis câte un SMS. Le-am cerut și atunci bani, dar tata mi-a dat reply cu ”New phone, who `dis?”, spune Petrică.

Scris de Ionut
26 mai 2018 08:05

Articole asemanătoare

Vezi mai mult