Primarul din Hobiţa, erou naţional? Inspirat de ”Campania Brâncuşi e și al meu”, primarul comunei natale a lui Brâncuși a vândut casa memorială din sat, împreună cu diverse obiecte create de sculptor și lăsate spre păstrare consătenilor, contra sumei de aproximativ 2000 RON.casa_memoriala_brancusi.jpg

”Dintr-o mică neglijență, noi n-am reușit în 100 de ani să facem oficial din casa memorială un muzeu, dar asta a fost un avantaj, pentru că am evitat birocrația când am vândut-o”, explică primarul. Acesta a predat banii Guvernului, păstrând un mic comision de 50%, din care vor fi acoperite nevoile primăriei de toner de imprimantă.

Dacian Cioloș susține că nu știe dacă să se bucure: ”Cumpărătorul n-a avut toată suma cash, dar a promis că le dă diferență sub forma a 10 găini. Acum negociem cu familia Romașcu, să vedem dacă vor să accepte şi găini, sau acceptă doar cash. Pentru o bună informare a populației, trebuie spus că sunt găini outoare şi un cocoş de carne”, a spus Dacian Cioloș.

În cazul în care campania eșuează, primarul din Hobița promite că va răscumpăra casa memorială, dar avertizează că s-ar putea să fie nevoie de o sumă substanțial mai mare: ”Nu știu precis, dar dacă o statuie de-aia face 11 milioane, casa lui Brâncuși sigur vor cere 100-200 de milioane de Euro”, a mai declarat primarul.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 31.08.2016 23:10 Social

National Cinematografic