Pregătirile pentru cel mai grandios Târg de Crăciun din istoria tuturor țigăniilor de felul acesta din România se află pe ultima sută de metri în capitala țării, București. Statuia lui Mihai Viteazu din Piața Universității a fost vopsită în mod festiv și atrage acum turiștii ca un far.

mihaiviteazul_decorat_de_craciun.jpg

Ideea a aparținut unui ONG care mai colaborează cu ARCUB și avea suficientă vopsea roșie că rămăsese de la alegeri când a făcut un alt proiect tot pentru primărie. Criticii din lumea artei spun că în felul acesta statuia simbolizează consumerismul care ne unește pe toți în această perioadă a sărbătorilor.

„Este un dublu-simbol, la fel cum Mihai Viteazu a făcut o uniune a primelor provincii românești, așa și Moș Crăciun îi unește pe provincialii gândirii sub același stindard, același țel, de spargere de bani în cinstea unui zeu bărbos”, a explicat Decebal Popescu, un expert în artă din Paris.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Friday, 29.11.2019 15:21 Social

National Cinematografic