Pregătirile pentru cel mai grandios Târg de Crăciun din istoria tuturor țigăniilor de felul acesta din România se află pe ultima sută de metri în capitala țării, București. Statuia lui Mihai Viteazu din Piața Universității a fost vopsită în mod festiv și atrage acum turiștii ca un far.

mihaiviteazul_decorat_de_craciun.jpg

Ideea a aparținut unui ONG care mai colaborează cu ARCUB și avea suficientă vopsea roșie că rămăsese de la alegeri când a făcut un alt proiect tot pentru primărie. Criticii din lumea artei spun că în felul acesta statuia simbolizează consumerismul care ne unește pe toți în această perioadă a sărbătorilor.

„Este un dublu-simbol, la fel cum Mihai Viteazu a făcut o uniune a primelor provincii românești, așa și Moș Crăciun îi unește pe provincialii gândirii sub același stindard, același țel, de spargere de bani în cinstea unui zeu bărbos”, a explicat Decebal Popescu, un expert în artă din Paris.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 29.11.2019 15:21 Social

National Cinematografic