Caii din pădurea Letea vor fi adoptaţi de ţiganii care au camere libere

Ţiganii sunt dispuşi să adopte cai din pădurea Letea, deoarece au destule camere libere. Bulibaşa comunităţii de romi din Strehaia a spus că poate să ţină în palatul lui chiar şi douăzeci de cai, dintre care trei la el în dormitor. “Eu mai sforăi noaptea, dacă îi deranjează pot să ies afară, că am un cort în curte. Mie oricum îmi place mai mult în natură, că n-am murit, ca să stau între patru pereţi.”

Şi Carusel Potârcă, din comuna ilfoveană Ştefăneşti, are de gând să ia un cal. El are nevoie de animal ca să-l înveţe călăria pe fiul lui cel mic, George, împreună cu care vrea să-l şi culce. Carusel nu s-a hotărât încă ce nume să-i pună calului, însă preferă o variantă năstruşnică, precum Nicolae sau Mircea.

Ţiganii din Sibiu au făcut deja o listă de aşteptare pentru persoanele care vor să adopte cai. Fiecare ţigan se trece pe caieţel şi spune numărul de animale pe care e dispus să le ia. Întâmplător sau nu, acesta e numărul maxim de cai care pot fi înhămaţi la o căruţă, adică şasă cai frumoşi.

Scris de TNR
20 mai 2011 13:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult