Câinii poliţişti vor fi înlocuiţi cu porumbei poliţişti

Din cauza reducerilor bugetare, Poliţia Română nu-şi mai permite să dea de mâncare câinilor poliţişti din rasa ciobănesc german. Locul câinilor lor va fi luat de porumbei, animale mai puţin costisitoare ca întreţinere, dar la fel de curajoase şi mult mai eficiente în luptă.

Foştii parteneri ai poliţiştilor, ciobăbeştii germani, erau foarte calici şi mofturoşi la mâncare. Neam-de-traistă, erau învăţaţi cu traiul bun al ciobanilor din Germania şi ar fi mâncat numai bulz ardelenesc şi caş cu şvaiţer toată ziua. Porumbeii în schimb, le arunci două grăunţe pe jos şi faci ce vrei din ei.

Ministerul de Interne a început deja antrenamentele cu primii 300 de porumbei de pază şi atac. Programul de instrucţie a porumbeilor include antrenamentele fizice foarte dure, precum fuga la galop, înotul în apă rece şi lupta corp la corp. Din fericire, porumbeii au o constituţie foarte robustă, fiind practic născuţi pentru luptă.

Poliţiştii care fac echipă cu porumbeii sunt încântaţi de noii lor parteneri de patrulă. Comisarul-şef Daniel Străjeruţ de la IJP Dâmboviţa: „Porumbeii sunt camarazi de nădejde, iar curajul lor legendar ne uimeşte de multe ori. Nu se dau în lături de la nimic, nu ştiu ce e frica şi ar face orice pentru stăpânii lor. Am avut însă unele probleme de agresivitatea lor, care e mai greu de controlat pentru e nativă.”

Scris de TNR
13 ianuarie 2011 18:01

Alte articole

Vezi mai mult