Călătorii de la metrou au ieşit în stradă

Angajaţii Metrorex au intrat în grevă. Imposibil să nu fi observat asta, aţi avut timp destul în cele aproape două ore jumate, cât a durat drumul până la serviciu.

Berceanu a încercat să-i convingă pe angajatii Metrorex să protesteze prin greva foamei, dar n-a mers. În cazul ăsta, bucureştenii ar fi avut clar de câştigat. Conductorii nu s-ar mai fi dat jos din metrou la fiecare trei staţii să-şi mai ia câte o merdenea caldă. Ar fi continuat drumul fără nicio întârziere, şi culmea, asta în semn de protest.

Evident, decizia sindicaliştilor Metrorex loveşte puternic – mai ceva ca poliţia, am putea spune – în cerşetorii de la metrou. Se pare că reprezentanţii acestora din urmă s-au milogit ore în şir de angajaţii Metrorex să nu facă grevă. La un moment dat, văzând că nu o scoate la capăt, liderul cerşetorilor a băgat-o pe aia cu sunt “copil sărman, tata ne-a lăsat singuri pe lume, a plecat cu alta şi pe deasupra ne mai şi bate”.

„Practic, suntem obligaţi să ne luăm şi noi, ca bugetarii, concediu fără plată”, a observat un cerşetor din metrou, după ce a ieşit de la negocieri.

Greva Metrorex îi va afecta şi pe sinucigaşi, care se vor trezi în imposibilitatea de a se arunca în faţa metroului.

“Mai există varianta să ne aruncăm în faţa maşinilor, dar astea circulă încet şi ne chinuie mult. Nu e o sinucidere după standarde europene, nedureroasă,” a declarat pentru TNR un bucureştean care a ţinut să precizeze că tocmai a fost părăsit de soţie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 noiembrie 2009 08:04
Citește mai mult despre: Berceanu Bucuresti greva metrou

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult