Căldura de Sf. Andrei i-a derutat pe bucureşteni: au plecat toţi spre Vama Veche

Sute de mii de bucureşteni au luat cu asalt, în această dimineaţă, trenurile şi autocarele care merg spre mare pentru a merge la Vama Veche, derutaţi de vremea caldă de afară şi de ziua liberă. „Abia aştept să fac prima baie în mare pe anul ăsta”, a strigat unul dintre ei în timp ce se urca în tren cu prietenii săi.

Sociologii explică plecarea bucureştenilor prin asemănările cu pomii fructiferi sau păsările. „Şi în regnul animal sau vegetal întâlnim astfel de situaţii, pomi care înfloresc de două ori sau păsări călătoare care migrează greşit din cauza căldurii”, explică sociologul Decebal Popescu.

Puhoiul neaşteptat de turişti i-a luat pe nepregătite pe agenţii economici de pe litoral, care au folosit preţuri normale. „Dacă ştiam că o să fie ca de 1 mai, triplam şi noi preţurile. Am ajuns să vând bere la preţ normal, 5 lei sticla, ca ultimul prost”, s-a plâns un proprietar de terasă de pe litoral.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
30 noiembrie 2012 18:11

Alte articole

Vezi mai mult