Calendar Ortodox 2016. Zilele în care trebuie să dai bani la biserică vor fi marcate cu semnul Euro

Dacă ați cumpărat deja Calendarul Ortodox pe 2016, s-ar putea să fi fost înșelat. Verificați cu atenție dacă sărbătorile sunt corect însemnate pentru că există și multe falsuri pe piață. De exemplu, calendarul nou conține câteva elemente de siguranță, cum ar fi marcarea cu semnului € a zilelor în care trebuie să dai bani la biserică. 

Sărbătorile cu semnul € negru sunt sărbători simple, în care se ține post și se dă ceva mărunțiș. Cele importante sunt cele cu € roșu, în care trebuie să dai minim bancnote mari iar cele mai bune sunt cele cu € aurit, în care ai face bine să dai tot ce e prin casă. „Am observat că lumea tinde să uite că trebuie să dea bani la biserică dar când se întâmplă vreo nenorocire, toți vin cu pretenții, toți vor să fie îngropați gratis. Primăria îți asfaltează strada dacă nu plătești taxele? Nu! Așa și biserica, nu se roagă la Dumnezeu pentru tine dacă nu dai bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Credincioșii care au cumpărat calendare simple, fără semnul € pe ele sunt rugați să mai treacă o dată pe la biserică și să le cumpere pe cele reale, care costă de două ori mai mult.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

29 decembrie 2015 08:11
Citește mai mult despre: BOR calendar ortodox Euro

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult