Calendarul chinezesc: În anul 2012 vine sfârşitul lumii, deoarece s-au terminat animalele

Conform calendarului chinezesc, în 2012 va veni sfârşitul lumii, deoarece nu mai există niciun animal disponibil pentru a marca încă un an. S-a ajuns la o situaţie neplăcută încă de pe acum, din 2011. Calendarul chinezesc ne spune că acesta este anul iepurelui de metal, un animal pe care au fost nevoiţi să-l scornească astrologii chinezi pentru a mai trage de timp.

Potrivit specialiştilor, absolut toate animalele care există acum pe Pământ au dat deja numele unui an în calendarul chinezesc. Chiar şi musculiţa de oţet, una dintre cele mai jalnice creaturi, a avut anul ei, deşi persoanele care s-au născut atunci refuză, de jenă, să-şi declare vârsta reală.

Astrologii explică pentru TNR acestă ciudăţenie a calendarului chinezesc:

“Chinezii credeau că există mai multe animale decât numere. Ei erau atît de săraci pe vremuri încât aveau doar câteva obiecte, nu ajungeau cu număratul nici măcar până la 10. Plus că nu adunau niciodată mere cu pere. Animale, în schimb, li se părea că sunt o grămadă. Practic, chinezii considerau că principalele foloase pe care le aduc animalele sunt carnea, laptele, număratul şi lâna, în această ordine.”

Scris de TNR
6 ianuarie 2011 15:01

Alte articole

Vezi mai mult