Canalul Dunăre-Marea Neagră, blocat de un crap plin de icre

Canalul Suez nu e singurul a cărui blocare dă bătăi de cap transportatorilor! În urmă cu câteva zile, Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost blocat de un crap imens, despre care pescarii spun că e „doldora de icre”.

Fiind prohibiţie, nimeni nu poate să-l scoată din apă, însă autorităţile încearcă din răsputeri să-l convingă să se clintească pentru ca barjele încărcate cu bunuri perisabile, precum brânza, să nu fie nevoite să ocolească zeci de kilometri, pe la Sulina.

„În amonte nu mai poate să se deplaseze, e un crap atât de mare încât n-are loc să întoarcă. Am uns cu margarină marginile canalului, să alunece mai bine. Am încercat chiar să-l momim cu o mămăligă spre Agigea, unde e canalul mai larg, dar e prea aproape de Marea Neagră şi nu-i place crapului, că e apa sărată”, spune Avram Cobză, coordonatorul operaţiunii.

Mâine dimineaţă, o echipă de scafandri se va deplasa în zonă pentru a trage de mustăţi şi gâdila sub burtă monstrul de aproape 3 tone care a paralizat circulaţia navală. Poate-poate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
15 aprilie 2021 18:00
Citește mai mult despre: Canal crap pericol peste transport

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult