Canibalii din Mediaș ne învață să gătim corect: ouletă e cu ou, omletă e cu om

„Nu-i mai spuneţi omletă dacă nu e omletă!” Marcel Anton, un cunoscut chef şi critic culinar din Mediaş, se plânge că întreaga ţară îşi bate joc de tradiţiile nobile ale străvechii bucătării canibale.

Potrivit lui chef Marcel, ce numesc restul românilor „omletă” e de fapt ouletă, pentru că e cu ouă, în timp ce omleta adevărată se prepară – cum altfel? – cu om.

„Era şi timpul să facă cineva dreptate! Omleta e una, ouleta e alta! Probabil o să supere pe multă lume, dar noi la Mediaş avem o vorbă, nu poţi să faci omletă fără să spargi câţiva oameni”, spune Gigi, un alt canibal din oraş, proprietar al unei cunoscute omăcelării.

„Există şi o combinaţie între cele două, ouomleta, făcută cu ouă de om, dar aşa ceva se mănâncă doar la ocazii speciale”, a adăugat chef Marcel.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
8 august 2022 12:14
Citește mai mult despre: omleta oua

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult