Canicula face ravagii în Banat: zeci de hectare de frunce au fost inundate de transpirație

A deține o frunce proeminentă nu mai reprezintă zilele acestea un motiv de mândrie, ci de îngrijorare. În vestul țării, temperaturile excesive au provocat topirea accelerată a unei părți însemnate din calota craniană exterioară a multor locuitori. Ca urmare, cantitățile de apă căzute în exces din creștet și chiar de pe la tâmple au dus la inundarea a numeroase frunci, devenite astfel impracticabile.

De mai bine de 72 de ore, zeci de hectare de frunce se află în continuare sub ape, în ciuda intervenției echipajelor de la ISU, care au acționat cu șervețele, batiste și chiar prosoape în încercarea de-a limita dezastrul. În prezent numeroase bretoane sunt izolate de restul feței, dar nu se înregistrează victime sau pagube materiale, întrucât bănățenii se fălesc prea mult cu fruncea lor pentru a o mai acoperi. Au fost însă și cazuri izolate de teribiliști sau inconștienți care au încercat să poarte bască ori bandană. Aceștia au privit neputincioși cum valurile de transpirație le-au luat accesoriile, târându-le zeci de centimetri în aval, până în zona pieptului de aramă.

Localnicii acuză autoritățile că au furat fondurile europene destinate amplasării pe frunce a unor cozoroace de protecție. Între timp, a fost emisă o nouă avertizare cod roșiatic de iritații și mâncărimi, valabilă până la sfârșitul săptămânii. Ca urmare, s-a constituit un comandament pentru situații de urgență menit să coordoneze lucrările de drenare cât mai rapidă a suprafețelor de frunce afectate. Dacă situația va persista, se ia în calcul inclusiv eliberarea de la rezerva de stat a unei însemnate cantități de batistuțe de hârtie, șervete de unică folosință și chiar tampoane cu aripioare de prins pe urechi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Harald
23 iulie 2015 13:07

Alte articole

Vezi mai mult