Canicula împinge românii la gesturi extreme. Mulţi se angajează, că la birou au aer condiţionat

Presiune suspectă pe piaţa muncii. Mii de români disperaţi de caniculă recurg la gestul extrem de a-şi căuta un job, pentru că ştiu că la birou au aer condiţionat. Românii terminaţi de căldură nu caută joburi anume, ci se interesează prin ce clădiri de birouri bate aerul condiţionat mai tare şi se duc la pont.

“Sunt licenţiat în drept şi evident sunt şomer de 10 ani. Dar acum n-am mai suportat căldura şi mi-am găsit un job de depanator copiatoare într-o clădire unde aerul e pus pe 15 grade. Nu am cine ştie ce răspundere şi de altfel nici nu mă pricep la copiatoare. Am minţit şi eu la interviu, mi-am falsificat un CV şi am cerut un salariu foarte mic. Până voi fi concediat stau cuminte aici, că e răcoare şi cafeaua de la automatul de pe palier e gratis”, explică Robert Acrişor, angajat recent din raţiuni termice.

Acest fenomen explică de ce vara şomajul scade în România. Analiştii economici credeau că românii se angajează ca muncitori sezonieri în agricultură, însă România nu are agricultură, şi de-asta absolut toate legumele şi fructele din magazine sunt din Turcia sau Olanda. Cifrele privind şomajul cresc din nou din septembrie, când răcirea vremii împinge falşii angajaţi să-şi dea demisia, sau să intre în concediu medical şi să se întoarcă în cârciumi şi saloane de păcănele, pentru că în ţara noastră e mult mai atractiv să votezi PSD şi să stai pe ajutor social decât să munceşti.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
21 iunie 2016 14:59
Citește mai mult despre: aer conditionat canicula joburi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult