Caracalenii au făcut coadă la un bancomat despre care se spune că dă bani cu împrumut

De câteva zile prin Caracal circulă zvonul că există un bancomat foarte omenos care dă bani cu împrumut, asta dacă știi cum să-i vorbești. Sute de caracaleni au început să se înghesuie în fața respectivului bancomat și încearcă din răspunteri să-l impresioneze, vorbindu-i despre problemele lor personale în speranța că vor abține niste bani cu împrumut, pe termen scurt.

Directorul băncii care deţine bancomatul ne explică situaţia: „Nu înțelegeam de ce se strâng oamenii doar la bancomatul ăsta, în timp ce la celelalte nu se înghesuie nimeni. Când ne-am uitat pe înregistrarea camerei de supraveghere am văzut că oamenii se apropie smeriți de aparat, țin căciula în mână și nu-și ridică privirea din pământ, ca ultimii milogi. Unii încep să plângă în fața bancomatului, se pun în genunchi, își rup hainele de pe ei, se vaită că au o situaţie grea acasă, că au nevasta bolnavă, de parcă ar vorbi cu un om foarte bogat care nu știe multă carte și posedă un club de fotbal în București.”

Înregistrările camerei de supraveghere sunt aproape la fel de patetice ca melodiile lui Fuego. Iată de exemplu mesajul lui Cătălin B., un tânăr caracalean căruia soarta i-a fost potrivnică încă de la naștere: „Sincer vă spun că sunt foarte amărât, am avut și un necaz mare și pe deasupra mai sunt și foarte bolnav. Dacă se poate să mă ajuţi şi pe mine cu o sută de lei împrumut, până săptămâna ailaltă, că vin eu și ţi-i aduc înapoi, negreșit ți-i aduc. Ce zici, poți să mă ajuți, sau mă duc să mă spânzur?”

Din când în când mai vine şi câte un client serios, cu card, care chiar scoate bani din contul lui. Imediat caracalenii de la coadă încep să-l tragă de limbă: „Ţie ți-a dat bani? Cum l-ai convins să-ţi dea, ce i-ai zis?”

Scris de TNR
27 martie 2012 08:03

Alte articole

Vezi mai mult