Caracalenii au rezolvat canicula: „38 de grade la umbră? Păi, nu mai stați la umbră!”

În timp ce frunțile românilor transpiră din greu, în spatele unora din ele minți luminate caută fervent soluții de combatere a caniculei. Din fericire, salvarea a și venit de la cei în care ne puseserăm mari speranțe: cercetătorii caracaleni. După o muncă asiduă, începută încă din iarnă, dar întreruptă din cauze atmosferice nefavorabile, experții Institutului Antiînzăpușeală & Contralazăduf din Caracal au găsit o rezolvare pe cât de complexă, pe-atât de revoluționară.

„Se tot anunță la meteo 38-39-40 ºC la umbră. Oameni buni, e evident că soluția e să evitați expunerea la umbră. În orașul nostru am și luat o serie de măsuri salutare: am tăiat toți copacii din parcuri și de pe marginea drumurilor; am demontat streșinile și am demolat perfidele chioșcuri și foișoare din curți; am închis și amendat drastic terasele cu umbrele la mese; până și stâlpii de telegraf mai groși i-am luat la pilă, să nu mai proiecteze umbre prea late pe caldarâm.”, spune cu satisfacție primarul Caracalului.

Mai mult, acțiunile de protecție împotriva umbrei au fost extinse și la nivel psihologic. „Trebuie lucrat și la mentalitate, că degeaba o eradicăm în oraș, dacă locuitorii găsesc tentația umbrei în alte părți”, consideră cercetătorii. Astfel, din cele 4 manuale de română rămase în Caracal s-au rupt foile cu poezia „Umbra lui Mircea. La Cozia”. Circa 7 pensionare dizidente au fost date de-a dura pe scări pentru că sfidau autoritățile, ascultând la pick-up romanța „La umbra nucului bătrân”. HBO filiala Caracal a șters din filmotecă serialul „Umbre”, în timp ce cocalarii locali au fost somați să scoată de la naftalină treningurile și borsetele Sergio Tacchini, după ce brandul Umbro a fost interzis pe viață în Caracal.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
29 iulie 2022 11:00
Citește mai mult despre: canicula caracal umbra

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult