Caracalenii protestează împotriva înfiinţării unei universităţi în oraşul lor

Locuitorii din Caracal s-au revoltat azi după ce primarul urbei a anunţat că în localitate va fi înfiinţată o universitate de stat. Caracalenii au organizat un miting spontan în faţa primăriei, unde au afişat pancarte cu „Nu vrem universitate!”, „Nu vă bateţi joc de tradiţia oraşului!” sau „Nu academicienilor!” şi au scandat „Suntem caracaleni, nu tocilari!”.

Cetăţenii se plâng că nu au fost consultaţi de municipalitate când s-a luat decizia înfiinţării unei universităţi, motiv pentru care se simt luaţi de proşti. „Faptul că în oraş există deja liceu e un afront la adresa noastră, a simplilor cetăţeni, dar să avem şi universitate este efectiv inacceptabil. Nu putem accepta ca cineva să calce în picioare tradiţia oraşului nostru şi să ne ia de proşti”, spune liderul manifestanţilor.

„Din ce-am înţeles de la domnul primar, în cadrul universităţii ar urma să funcţioneze inclusiv o Facultate de Filovo… ăăă, Filafi…, Filosofie, aşa, o Facultate de Filosofie. Am rămas prost când am auzit: cine-a mai pomenit caracalean filosof? Aşa ceva nu există”, a adăugat liderul manifestanţilor.

Caracalenii spun că o să facă o adresă către Unesco prin care o să ceară ca oraşul lor să devină parte a patrimoniului cultural mondial, astfel încât orice modificare care afectează profilul cultural al Caracalului să fie interzisă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
2 septembrie 2010 15:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult