Carantină totală la Sibiu! Poţi ieşi doar dacă dovedeşti că ai o tarabă cu brânză undeva

Veşti proaste pentru locuitorii judeţului Sibiu! Din cauza numărului mare de cazuri COVID-19, autorităţile au decis să impună carantina totală. Oficial, intrarea şi ieşirea sunt interzise până la îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice, dar există şi o „portiţă” de care probabil vor profita zeci de mii de sibieni.

„Singurele excepţii de la noile reguli de circulaţie sunt cele pe bază de brânză. Sibienii care pot dovedi cu acte că au o tarabă de brânză în afara judeţului au voie să intre şi să iasă în scopuri de aprovizionare, dar doar o dată pe zi”, asigură Ministrul Lactatelor şi Brânzeturilor, William Popescu.

„Estimăm că 62% dintre locuitorii judeţului Sibiu participă, într-un fel sau altul, la desfacerea brânzei în pieţe şi hale. Ar fi o catastrofă să nu-i lăsăm să aducă brânză proaspătă, mai ales că multor români li se pare că aia veche are un miros înţepător”, adaugă oficialul de brânzeturi.

Mai mult decât atât, sibienii vor fi obligaţi să ţină brânza în coji de brad de unică folosinţă, să spele telemeaua cu spirt o dată la 4 ore şi să poarte mănuşi atunci când extrag scame de lână din buricul oilor, precizează reprezentanţii Guvernului.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
19 noiembrie 2020 08:34
Citește mai mult despre: carantina covid sibieni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult