Cârciumarii de la sate sunt disperaţi: „Dacă nu vin odată zăpezile masive, dăm faliment”

Situaţia dramatică pentru cei care au cârciumi în satele buzoiene. Ei sperau că scenariul de anul trecut, când din cauza locuinţelor înzăpezite au avut un număr record de clienţi, să se repete şi în acest an. Absenţa căderilor masive de zăpadă le-a dat însă planurile peste cap.

„Bate vântu’ la mine în cârciumă”, se plânge un patron de bar. „Oamenii s-au obişnuit să vină la cârciumă doar când le ajunge zăpada până la acoperiş, în rest nu prea calcă pe aici. Vara a mers prost, că n-am avut noroc de inundaţii, singura speranţă o am de iarnă. Dacă nu vin căderi masive de zăpadă în următoarele zile, o sa fiu nevoit să pun lacătul la cârciumă”.

Patronii de cârciumi arată cu degetul şi spre ANMH. „M-am săturat să văd în fiecare zi cum se anunţă ninsori masive şi, de fapt, nu se întâmplă nimic. M-am luat ca prostu’ după ăia la Meteo şi am cumpărat sute de litri de băutură şi n-are cine s-o bea. O s-o dau la animale dacă nu vine un miracol şi ajung înzăpeziţi toţi oamenii de la mine din sat.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
6 decembrie 2012 16:12

Alte articole

Vezi mai mult