Care cutremur? Abonaţii Bizi Day din Constanţa au primit şi alertă de tsunami

După alerta de cutremur de 10 grade pe scara Richter, trimisă de Bizi Day, au început să apară şi replicile. Abonaţii din Tulcea şi Constanţa au fost avertizaţi că litoralul urmează să fie lovit de un val uriaş: “Atenţie! Urmează un tsunami de 15 m înălţime. Urcaţi-vă într-un plop înalt şi legaţi-vă cu centura de el, sau mergeţi pe plajă cu un colac. Evitaţi spaţiile închise”.

Moise Guran susţine că e esenţial ca o ţară cu ieşire la mare să aibă alerte de tsunami: “Nu cutremurul e pericolul principal! Să nu uităm că centrala nucleară de la Fukushima a fost distrusă de tsunami, nu de cutremur!”, explică Moise Guran. Moise spune că dezvoltarea infrastructurii ne face mai vulnerabili în faţa dezastrelor naturale, pentru că tsunami-ul poate ajunge rapid pe autostrada A2, până la centrala de la Cernavodă.

Evident, alerta a provocat panică în rândul populaţiei. Un consilier de la Primăria Constanţa s-a speriat, n-a ştiut ce să facă şi a furat 1 milion de euro, după care a dat vina pe Moise Guran. Există şi veşti bune. Mult mai mulţi români vor fi tentaţi să meargă în concediu în Mamaia la vară, pentru că tsunami-ul ar elimina gândacii din hoteluri.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
6 martie 2017 14:51
Citește mai mult despre: alerta biziday cutremur moise guran tsunami

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult