Carnea roşie, cancerigenă! Producătorii iau măsuri dure: vor înlocui colorantul roşu cu unul bleu

La scurt timp după ce OMS a publicat raportul potrivit căruia carnea roşie este un factor de risc în apariţia cancerului, producătorii de mezeluri au luat deja măsuri dure pentru siguranţa consumatorilor români! Un comunicat al Asociaţiei Fabricanţilor de Parizer asigură publicul că îndrăgitul mezel va conţine de acum încolo un colorant nou, bleu, în locul celui roşu.

“Cu toţii ştim acum cât de periculoasă e carnea roşie, ar fi de-a dreptul cinic să continuăm să o folosim! De acum încolo, niciun gram de colorant roşu nu va mai intra în compoziţia mezelurilor noastre”, a declarat Onufrie Rîuleţ, cârnăţar.

“Despre carnea bleu nu a scris nimeni că ar fi toxică, putem presupune că e în regulă”, a adăugat Rîuleţ. “Şi dacă se dovedeşte că şi aia dă cancer, nu mai adăugăm niciun colorant şi vă furnizăm carnea în culoarea ei naturală: gri-verzui fosforescent.”

“Mult zgomot pentru nimic”, a declarat un producător rival de salam şi parizer. “Oricum niciunul dintre produsele noastre nu conţine mai mult de 2% carne.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
26 octombrie 2015 16:40
Citește mai mult despre: cancer carne colorant mezeluri parizer rosu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult