Cărtărescu l-a pocnit pe Liiceanu, că poate ia un Oscar, dacă nu un Nobel

Scandalul care s-a iscat la Oscaruri între Will Smith şi Chris Rock are ecouri chiar şi în lumea literară din România! Surse extrem de intelectuale susţin că, în această dimineaţă, scriitorul Mircea Cărtărescu şi filosoful Gabriel Liiceanu s-ar fi luat din senin la pumni într-o cafenea din Capitală.

Apropiaţii lui Cărtărescu spun că între cei doi n-ar fi un conflict propriu-zis, ci că acesta l-ar fi plesnit pe Liiceanu mai mult din superstiţie, sperând să ia şi el un premiu pe chestia asta – dacă nu Nobelul pentru literatură, măcar un Oscar, un Glob de Aur, o centură verde la jujiţu-şotokan sau o cană cu Cel Mai Bun Scriitor.

Liiceanu se află în afara oricărui pericol, Cărtărescu nefiind cine ştie ce mare smardoi, asigură paznicul Gelu, care s-a oprit cinci minute din dezlegat un rebus ca să urmărească incidentul cu atenţie şi îngrijorare.

„I-a dat mucu’, să moară ce-am pe casă, păi bine mă Cărtă, ce-i aicea, autogara Rahova, trăi-ţi-ar mă-ta?”, a transmis poeta Ana Blandiana, care iniţial a încercat să-i despartă pe cei doi dar până la urmă s-a hotărât să dea şi ea câteva şuturi în cur, nu contează cui.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
28 martie 2022 16:30
Citește mai mult despre: Cartarescu liiceanu nobel oscar Will Smith

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult