Cărtărescu, premiat la Berlin. A câștigat un concurs de mâncat hot dogi

Valoarea scriitorilor români este, în sfârșit, recunoscută la nivel internațional și chiar european. Cel mai bun scriitor al nostru, Mircea Cărtărescu, a mai câștigat un important premiu la Berlin, la un concurs de mâncat hot dogi.

Desigur, o asemenea victorie nu avea cum să nu fie un pic umbrită și de criticile obișnuite, plus clasica râcâială din mediul literar. Astfel, scriitori din Germania de Vest sau din Franța au criticat preselecția concursului spunând că oamenii de cultură din Estul Europei au un avanaj natural, că-s mai fomiști.

„Nu poți să pui în aceeași categorie de concurs un scriitor din Franța, care a trăit 60 de ani cu acea cultură gastronomică și care crede că crenvuștii sunt ceva ce dai la animale, cu un flămând din România, care mănâncă salamul cu tot cu coajă”, a declarat Yves Saint-Preson, președintele Uniunii Scriitorilor din Franța.

În ciuda criticilor, Mircea Cărtărescu ne-a reprezentat cu cinste și a făcut onoare țării noastre, fiind singurul scriitor din spațiul ex-sovietic care a mâncat hotdogii cu cuțitul și furculița, nu cu mâna, ca toți țăranii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

13 martie 2024 13:02
Citește mai mult despre: Berlin Cartarescu concurs crenvusti hotdog

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult